Lekker weekendrecept: gezonde kapsalon

14 mei 2020 / Actueel / Achtergrond

Of je denkt nu: een kapsalon kan toch niet gezond zijn? Óf je denkt nu: wat is een kapsalon in hemelsnaam? Het antwoord op de eerste vraag is: ja, zeker wel. En wat betreft de tweede vraag: dit is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma en gesmolten kaas, afgetopt met een salade en meestal geserveerd met knoflooksaus en sambal. Dit klinkt niet alleen als een calorieënbom, dat is het ook. Chickslovefood komt met een makkelijke variant die niet alleen beduidend gezonder is, maar ook véle malen lekkerder. En zo maak je hem.

Ingrediënten

-450 gr kipfilet

-450 gr aardappelpartjes

-2 knoflooktenen

-3 el Griekse yoghurt

-100 gr ijsbergsla

Bereidingswijze

-Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met een snuf peper en zout.
-Verwarm een scheutje olie in een grillpan.
-Zet het vuur hoog en grill de kipfilet aan zodat je mooie streepjes krijgt. Zet het vuur vervolgens lager en gaar de kip verder.
-Doe ondertussen de aardappelpartjes in een koekenpan en bak in ca. 10 – 12 minuten op middelhoogvuur goudbruin.
-Pel en pers de knoflookteentjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en 2 scheutjes water om hem wat dunner te maken. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
-Neem een ovenschaal van ca. 20 x 30 cm en beleg de bodem met de aardappelpartjes. Schep de kip hierover en vervolgens de ijsbergsla.
-Maak af met een drizzle van de knoflooksaus en serveer de rest van de saus er los bij.

Over Chickslovefood: Nina en Elise liepen elkaar tegen het lijf op de Rotterdamse universiteit. Er was een klik en er diende zich een appartement aan. In dat Rotterdamse appartement ontstond in 2010 foodblog: Chickslovefood. Lekker kleinschalig speciaal voor hun familie en bekenden. Maar het Chickslovefood-platform groeide rap. Inmiddels werken de chicks samen met een redactie van 10  meiden op een kantoor in Leiderdorp, waar ze dagelijks koken, fotograferen, video’s opnemen, commerciële campagnes bedenken en boeken verzenden.

Gerelateerd

11 december 2020 / Achtergrond

Ik doe dranquilo dus ik IkPas

IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl. Bewust omgaan met je alcoholgebruik is een gezonde keus en brengt je veel goeds. In de maand januari zetten we ons alcoholgebruik…
Lees meer
7 december 2020 / Achtergrond

IkPas Battle in het nieuws

Ook de media hebben inmiddels lucht gekregen van de allereerste IkPas Battle. In het Brabants Dagblad kwamen we dit artikel tegen. Tijdens de IkPas Battle strijden Nijmegen en Tilburg om de…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat