Doordeweeks drinken en presteren
Van je pauze pluk je nu en later (hopelijk) vele vruchten. Denk aan uitgerust wakker worden, je fit voelen, vrolijker zijn, een vollere haardos, glanzende huid en een dikkere portemonnee. Mocht je voorheen ook doordeweeks wel eens (steviger) drinken, dan zit je ook lekkerder op je werk. Want tijdens de doordeweekse avonden het glas blijven vullen en leegdrinken met alcohol, heeft z’n weerslag op je werk.
Hem (goed) raken op een gewone dinsdagavond moet je vaak op woensdagochtend bekopen met een (lichte) kater. Dat is een van de nadelen van doordeweeks drinken. Maar we hebben er nog een paar voor je.
Slaap (niet zo) lekker
Een slaapmutsje (of vier) nemen, omdat je hier zo lekker van in slaap valt, is een aanslag op je nachtrust. Ja, je valt er sneller van in slaap door vervolgens verderop in de nacht wakker te worden. Je slaapt namelijk minder diep dan je zou moeten met een paar glazen alcohol achter je kiezen. Je leest er alles over in dit artikel.
Nestje dode vogels
Hoe je het ook wendt of keert; van te veel alcohol drinken ga je nooit lekker uit je mond ruiken. En als je echt hebt doorgehaald de vorige avond, dan zweet je ook nog eens aanmerkelijk meer de volgende dag. Grote kans dat je collega’s letterlijk ruiken dat je alcohol hebt gedronken de vorige avond.
Dag concentratie
Naast lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en een opstandige maag (kater-symptomen natuurlijk), kun je ook last hebben van een korte spanningsboog. Oftewel, je verliest je focus heel snel. Hierdoor krijg je minder voor elkaar op je werk.
Vergeet het kortere lontje niet
Niet alleen de spanningsboog heeft te lijden onder een doordeweekse drinkavond, ook je lontje wordt korter. Je bent niet zo scherp, je filter doet het niet goed en dus komt alles harder binnen. Geluid, een grapje dat niet lekker valt, feedback die je te persoonlijk opvat. Kortom: je humeur is niet opperbest.