Overdag en ’s avonds drinken: is er een verschil?

Nu natuurlijk niet, maar als je niet pauzeert drink je wel eens een glas of wat. Soms gebeurt dat dan in de middag al, en soms is ’s avonds het moment om je favoriete alcoholische drankje te drinken. Of dat verschil maakt ’s middags of ’s avonds drinken wat betreft effect? Wij komen met antwoorden.

Neerstrijken op een terras in de middag en aan het witbier gaan, of een uitgebreide lunch overgoten met witte wijn…en voordat je het weet ben je tegen een uur 15.00 tipsy. Het lijkt zelfs wel alsof je de effecten van alcohol in de middag sneller voelt dan in de avond.

Geen verschil

We kunnen over één ding direct duidelijk zijn: of je nu ’s avonds of ’s middags een glaasje drinkt, voor je lichaam is er geen verschil. Het kost je lever nog steeds een uur tot anderhalf uur om een glas alcohol te verwerken. Het verschil zit hem in wat je eet of juist niet eet.

Goede bodem

Wanneer je ’s avonds een paar biertjes of wijntjes drinkt, heb je vaak al een maaltijd achter de kiezen. Met een gevulde maag duurt het langer voordat de alcohol in het bloed terechtkomt. Daarom merk je het verschil tussen een glaasje bubbels tijdens de lunch en dat witte wijntje in de avond op het terras of in de tuin.

Een goede bodem scheelt dus alles, ook met het oog op de eventuele kater de volgende dag. Zorg dat je een koolhydraatrijke maaltijd eet, voordat je de fles opentrekt. Denk hierbij aan pasta’s, maïskolven, popcorn, couscous, tortilla’s, taco’s, pannenkoeken, poffertjes, wafels, croutons en pizza(bodems) bijvoorbeeld. Bron: sublimix.be.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat