Zóóóóóó moe tijdens je pauzeperiode
Moeheid kan een van de ontwenningsverschijnselen zijn die je ervaart tijdens je pauzeperiode. Maar anders dan andere ontwenningsverschijnselen, kan die moeheid behoorlijk lang aanhouden. Hoe komt dat en hoe kun je het beste omgaan met deze vermoeidheid?
Tijdens je pauzeperiode kun je last hebben van vermoeidheid. Deze opvallende moeheid wordt een onthoudingsverschijnsel en ook wel ontwenningsverschijnsel genoemd. Vermoeidheid is, anders dan bijvoorbeeld hoofdpijn of zweten, een ontwenningsverschijnsel dat langer kan aanhouden. Je kunt hier een behoorlijk lange tijd last van hebben. Hoe lang de vermoeidheid en andere ontwenningsverschijnselen zich aanhouden, heeft onder andere te maken met hoe lang en hoeveel er gedronken is, de lichamelijke conditie en gevoeligheid. Bron: jellinek.nl.
Je wapenen tegen vermoeidheid
Je moe voelen op momenten dat je eigenlijk vol energie zou willen zitten, is niet prettig. Gelukkig kun je zelf wel iets tegen dit gevoel doen.
- Beweeg! Maak er een gewoonte van om minstens 1 à 2 uur te sporten of te wandelen. Het lijf ‘gezond moe’ maken is belangrijk. Te weinig bewegen omdat je moe bent, verergert de vermoeidheid alleen maar.
- Let op gezonde voeding en drink veel water. Neem daarnaast vitamine B-tabletten als aanvulling op je dagelijkse eten.
- Hoe moeilijk het ook is, probeer overdag niet te slapen. Dit verstoort je dag- en nachtritme.
- Over dag- en nachtritme gesproken: ga pas naar bed wanneer je echt moe bent en sta elke dag op een vast moment en bij voorkeur vroeg in de ochtend. Op den duur ga je beter slapen op (bron: jellinek.nl).
Wat als dit niet werkt?
Mocht je de vermoeidheid na het inzetten van bovenstaande tips niet van je af weten te schudden, breng dan een bezoek aan de huisarts. Geruststelling en andere tips weten de moeheid wellicht wel te verdrijven.