Lekker weekendrecept: BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
Een weekend zonder weekendrecept is het toch net niet. Daarom speciaal voor alle nieuwsbrieflezers deze BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) wrap met krokante kip en een smakelijk honing-mosterdsausje. Zet dit relaxte recept op tafel en drink daarbij een verfrissend bronwatertje met bubbels, een schijfje citroen en een takje munt. Lekker hè weekend.
Ingrediënten
Voor 4 wraps
- 4 middelgrote tortillawraps
- 4 krokante kipschnitzels (gekocht of zelfgemaakt)
- 4 plakjes cheddar smeltkaas
- 2 grote tomaten, in plakjes gesneden
- 125 g gerookt ontbijtspek of bacon
- 1/2 kropsla (of andere sla), gewassen en drooggedept
- 4 el mayonaise
- 4 tl milde Franse mosterd
- Flinke kneep honing
- 2 tl gedroogde dille
Bereidingswijze
Bak de wraps één voor één aan beide kanten in een droge koekenpan, tot ze licht beginnen te kleuren. Leg ze op een bord en dek af met folie.
Bak het spek of de bacon knapperig uit in een koekenpan met weinig olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak in het bakvet van het spek (voeg indien nodig wat extra bakboter of olie toe) de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin. Leg op elke kipschnitzel een plakje smeltcheddar en laat smelten. Snijd de kipschnitzels in smalle plakken.
Roer in een kommetje de mayonaise, mosterd, honing en dille door elkaar. Besmeer de wraps met een flinke lepel van de honing-mosterdsaus. Beleg met sla, tomaat, krokante kip en spek. Rol de wrap zo strak mogelijk op en serveer.
Dit recept hebben wij van KeukenLiefde, gerund door Annemarie Verweij die iedere dag een nieuw recept plaatst op haar website.