Zomer in je glas
Jij viert pauze en die staat je goed! Maar eerlijk is eerlijk: tijdens deze zomerse weken kun je wel eens verlangen naar je oude vertrouwde alcoholische verfrissing. Geen nood: er zijn heel veel lekkere non-alcoholische en verkoelende recepten te vinden die jou ook blij maken, terwijl je geniet van een gezellige middag in de zon. Wij vonden de volgende dorstlessende recepten van foodblogger Judith Pagrach.
IJsthee
Je kunt met groene thee een lekkere ijsthee maken. Kies bijvoorbeeld voor een theesoort met een fruitige smaak, koel met ijsklontjes en voeg naar smaak honing toe. Dat kun je doen met zwarte thee, maar met groene thee is dat ook superlekker! Het geeft een hele frisse smaak. In de winkels zie je steeds vaker groene ijsthee uit een pak, maar zelf maken is veel leuker, lekkerder en gezonder.
Slush puppy’s
Ken je de slush puppy’s van vroeger nog? Van die ijskoude drankjes die een beetje doen denken aan ijs en zorgen voor een instant ‘brain freeze’. Vaak waren deze extra koude drankjes in klassieke smaken cola, aardbei of sinaasappel verkrijgbaar. En zo’n slush puppy was een echte suikerbom. Dit recept is voor het maken van een gezondere slush puppy.
Je hebt alleen watermeloen, aardbeien, een limoen en ginger ale of bruiswater nodig. Je schilt en snijdt de watermeloen, vriest deze in en blend vervolgens met de overige ingrediënten. Omdat de watermeloen natuurlijk hard wordt in de vriezer, heb je een krachtige blender nodig.
Mocktail met ginger ale, munt en framboos
Word jij blij van een mocktail? Dat snappen wij, want het is niet alleen verfrissend zo’n mocktail, het ziet er ook gezellig uit en je houdt toch een helder hoofd. Voor dit drankje heb je eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig: ginger ale en munt-frambozen limonadesiroop. Verder wat ijsblokjes voor een extra koud effect en munt en frambozen ter garnering.
Recept mocktail ginger ale, munt en framboos
Heb je ook oren naar deze recepten?
Foto: Jerôme de Groot & Judith de Groot-Pagrach