Extra lekkere recepten van foodblogger Judith
Pauzeren is gezond. De een doet mee omdat hij bewuster om wil gaan met alcohol, een ander omdat er best wat kilo’s vanaf mogen. Om die gezonde trend door te trekken, trakteert foodblogger Judith je vandaag op een aantal lekkere recepten. Verwen jezelf met een gezond voor- en hoofdgerecht inclusief healthy drink. Je moet het alleen wel zelf klaarmaken…
Goed gevulde Chinese tomatensoep
Een goed gevulde Chinese tomatensoep is echt supermakkelijk om te maken. Met een paar ingrediënten die je vast al in huis hebt, maak je in een handomdraai je eigen vegetarische Chinese tomatensoep. Lekker als lunch of voor diner. Serveer met bijvoorbeeld een broodje.
Tip: maak een extra grote pan soep en eet de volgende dag als lunch. Stevige trek? Voeg dan vermicelli of rijstnoodles toe en eventueel wat taugé. Eet je vlees? Dan kun je kleine gehaktballetjes toevoegen.
Spitskool met vegetarisch gehakt (klaar in 10 minuten!)
Spitskool is zo’n lekkere groentesoort. Hij is veelzijdig en ziet er leuk uit. Je kunt spitskool prima gebruiken in bijvoorbeeld een nasi. Je kunt ook de bladeren vullen. Of je doet zoals in dit recept, gewoon de spitskool in reepjes snijden en lekker opbakken met vegetarisch gehakt en wat smaakmakers. Zo heb je in 10 minuten een heerlijke en gezonde avondmaaltijd op tafel staan.
Spitskool, gehakt en rijst
Lekker om te serveren met rijst, maar je kunt ook kiezen voor quinoa, pasta of bijvoorbeeld bloemkoolrijst. Als je gaat voor rijst, maak je het extra gezond door te kiezen voor zilvervliesrijst.
Mango lassi (Indiase mango drink)
Ik had een flinke doos mango’s ontvangen, dus wat maak je dan? Mango lassi! Heb je dus mango’s liggen (vers of uit de diepvries), dan is dit drankje een regelrechte aanrader.
Op Instagram vroeg ik aan jullie welk recept je wilde zien met de mango’s en ik kreeg heel vaak hetzelfde antwoord: mango lassi. Voor wie het niet kent: dit is een Indiaas drankje op basis van mango, yoghurt, kruiden en specerijen. Er zijn verschillende toevoegingen mogelijk. Ik ging zelf voor aromatische kardemom en saffraan. Garneren met rozenblaadjes en pistachenootjes, maar dat is natuurlijk helemaal optioneel.
Indiase maaltijd
Traditioneel gebruik je yoghurt gemaakt van koemelk, maar je kunt het prima vervangen door plantaardige yoghurt. Bijvoorbeeld op basis van kokos. De lassi kun je elk moment van de dag drinken. Bijvoorbeeld om 11 uur als opkikkertje of juist aan het einde van de middag. Ook lekker om je Indiase maaltijd hiermee te eindigen.
Dit is Judith
Judith de Groot-Pagrach (35) is oprichter en eigenaar van myfoodblog.nl. Op haar foodblog deel ze al haar recepten. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl. |