Extra lekkere recepten van foodblogger Judith
Lekker en gezond kan gelukkig heel goed samen. Dat bewijzen de recepten van foodblogger Judith wel. Check voor inspiratie een van onderstaande recepten en neem anders een kijkje op haar website. Fijn weekend!
Romige snelle pastinaaksoep met brioche toast
Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de ‘vergeten groenten’, is het nu niet meer weg te denken uit het groenteassortiment. Daarom deel deze vegetarische, romige pastinaaksoep met brioche toast en blauwe kruidenboter.
Pasta met rode pesto, rucola en burrata
Wie heeft er zin in een lekker pastagerecht? Dit is een regelrechte hit en ik verwacht dat het bij jou ook vaker op tafel komt als je het eenmaal een keer hebt gemaakt. Vaak eet ik groene pesto, maar voor de verandering gebruikte ik rode pesto. Waar groene pesto is gemaakt met onder andere basilicum, is rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaat. Vandaar de rode kleur.
Rode pesto en cherrytomaten
Naast rode pesto voegde ik rucola toe, cherrytomaten die ik in de oven heb gepoft. Het liefste cherrytomaten aan een tros, maar losse cherry tomaten kan natuurlijk ook. Door ze even in de oven te poffen, worden ze nog wat zoeter en krijgen ze een zachtere structuur.
Burrata (of mozzarella)
Om het af te maken, een topping van burrata met extra vergine olijfolie en zwarte peper. Burrata kun je gewoon in de supermarkt kopen en is mozzarella met room ingespoten. Als alternatief kun je trouwens prima mozzarella gebruiken. Gebruik dan wel echte buffelmozzarella, het liefst biologisch.
Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi
Zin in curry? Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten. Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie.
Meer kleur
Zoals je misschien weet, zijn zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten op je bord supergezond. Dus met een wortel, paksoi en babymaïs, zit je hier wel goed. Die babymaïs koop je gewoon in de supermarkt, in blik. Als alternatief kun je ook reguliere maïskorrel kopen, maar persoonlijk vind ik juist die crunchy bite van de babymais erg lekker.
Erbij eet je (zilvervlies)rijst bijvoorbeeld. Nog meer vegetarische curry inspiratie opdoen? Wat dacht je van:
Bloemkoolcurry met Indiase kaas
Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi
Dit is Judith
Judith de Groot-Pagrach (35) is oprichter en eigenaar van myfoodblog.nl. Op haar foodblog deel ze al haar recepten. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl. |