Lekker weekendrecept: ontbijtpizza met ei
Dit weekend is het Pasen. Ondanks dat Pasen er dit jaar voor velen anders uitziet dan andere jaren, willen we het niet ongemerkt voorbij laten gaan. Genieten kan en mag nog steeds. Wat dacht je van deze ontbijtpizza met als special ingredient -hoe kan het ook anders- ei!
Ontbijtpizza van bladerdeeg met ei
Bereidingstijd 10 minuten en 20 minuten baktijd
Ingrediënten
voor 3 -4 personen (bijgerecht, als onderdeel van ontbijt, lunch of brunch)
- 4 plakjes bladerdeeg (of een deel van een rol bladerdeeg) ontdooid
- 3 eieren
- 5 plakjes bacon
- 3 plakken jong belegen kaas (of geraspte kaas)
- handje cherry tomaatjes
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat het iets omhoog staat. Leg 4 plakjes bacon op het bladerdeeg. Scheur de kaas in stukken en verdeel dit over en om de bacon. Breek een voor een de eieren boven het bladerdeeg. Breng de ontbijtpizza op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de ontbijtpizza. Verdeel tot slot het laatste plakje bacon, een beetje kaas en Italiaanse kruiden over de pizza.
Verwarm de ontbijtpizza 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar is en de eieren zijn gestold.
Dit recept en nog veel meer lekkers vind je op brendakookt.nl.