Lekkere borrelhapjes van foodblogger Judith

Het is zaterdagavond en dat betekent ‘gezelligheid’. Wordt het een filmavond? Spelletjesmarathon? Vrienden over de vloer? Wat je ook van plan bent, de zaterdagavond vraagt om iets extra’s. Een verwennerij die past bij een vrije avond. Foodbllogger Judith deelt een aantal smakelijke recepten voor verrassende borrelhapjes.

Pastinaakchips met truffelmayonaise

Pastinaak valt onder de noemer ‘vergeten groenten’, alhoewel ‘ie tegenwoordig allesbehalve vergeten lijkt. Deze smakelijke groentesoort is multi-inzetbaar. Van pastinaaksoep, tot geroosterde pastinaak en puree. Maar, misschien wel de lekkerste manier om pastinaak te eten is om er chips uit de oven van te maken. Het is heel eenvoudig.

Pastinaakchips uit de oven

Je snijdt de pastinaak in dunne plakjes, bestrijkt ze met olijfolie, peper en zout. Even in de oven en klaar ben je! Het meest knapperig zijn ze als je ze vrijwel meteen eet. Lekker dippen in bijvoorbeeld truffelmayonaise en het is echt smullen geblazen. Lekker als tussendoortje, bij de borrel of als bijgerecht.

Lees hier het recept

Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees of andere groenten of ‘naturel’ met enkel knoflook, zout en olijfolie. Combineer met een stevige soep om er een volledige maaltijd van te maken.

Lees hier het recept

Makkelijke miniquiches

Deze quiches zien er gezellig uit en zijn makkelijk om te maken! Eigenlijk is het hetzelfde als een ‘gewone’ quiche, maar dan zonder de korst en in mini-formaat. Met de vulling kun je natuurlijk variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geblancheerde broccoliroosjes of paddestoelen. Ook lekker is om net nadat ze uit de oven komen wat geraspte kaas over de quiches te strooien. Serveer met bijvoorbeeld een salade of soep als maaltijd of eet ze als borrelhapje.

Lees hier het recept

Dit is Judith

Judith de Groot-Pagrach (35) is oprichter en eigenaar van myfoodblog.nl. Op haar foodblog deelt ze al haar recepten. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl.

 

Gerelateerd

Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat