Recept voor madeleines met een bite
Mmmmm…madeleines. Je weet wel die boterige cakejes met hun schelpachtige vorm met ribbeltjes. In dit geval krijgen de madeleines net dat beetje extra smaak door er wat GIMBER aan toe te voegen. Bakze!
Ingrediënten
- 180 g bloem
- 4 eieren
- 130 g griessuiker
- 20 g cassonadesuiker
- 5 g bakpoeder
- 180 g gesmolten boter
- 15 g honing
- 15 cl GIMBER
Bereiding
- Smelt de boter in de microgolfoven of in een steelpannetje en laat afkoelen.
- Meng de honing met de Gimber tot een siroop.
- Klop de eieren met de griessuiker en cassonadesuiker tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg een snuifje zout toe. Spatel het geheel onder de opgeklopte eieren.
- Voeg de gesmolten boter en de honig-gembersiroop toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat het deeg afgedekt een nacht rusten.
- Verdeel de dag nadien het deeg over de vormpjes en bak ze eerst 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C. Verlaag daarna de temperatuur tot 170°C en bak nog 5 minuten.
Met de kortingscode: DRYJAN15IKPAS23 bestel je jouw GIMBER met 15% korting.
Deze kortingscode geeft recht op 15% korting op alle producten en je gehele bestelling en kan 1 x per klant gebruikt worden van 1 januari t/m 31 januari.
Gerelateerd
Tips van IkPas-deelnemers
Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Even iets anders met GIMBER
Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Even iets anders met GIMBER
Ken je GIMBER al? Dit drankje komt uit België en vindt ondertussen zijn weg naar het buitenland, waaronder Nederland. GIMBER is een biologisch drankje met hoogkwalitatieve gember, citroen en kruiden…