Verwen jezelf extra met verwenwater
Ingrediënten voor 1 karaf.
- Vervenne/mint 2 takjes
- Komkommer 3 lamellen
- Frambozen 8 stuks
- Lychees 3 stuks
- 1 liter kraanwater
Bereiding:
•Was de vervenne of mint, pluk van 1 takje de blaadjes en bewaar het kale takje.
•Rol de losse blaadjes samen op tot een bundel, voorzichtig pletten met de achterkant
van een mes en prik er daarna de steel van het kale takje doorheen.
•Was de komkommer en haal met een dunschiller of kaasschaaf 3 mooie lange lamellen van de komkommer.
•Pel de lychees, snijd voorzichtig rond tot op de pit zodat je 2 helften vruchtvlees hebt,
gebruik alleen het vruchtvlees.
•Was de frambozen.
•Vul de karaf met de komkommerlamellen, lychee-vruchtvlees, opgerolde vervenne of mint,
frambozen en als laatste het takje mint.
• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater
Tip: Vervenne is niet altijd verkrijgbaar, maar wel erg lekker. Mint is ook prima, maar geeft een iets minder frisje dan vervenne. Verse frambozen kunnen soms prijzig zijn. Er zijn ook losse ingevroren frambozen te koop, zowel in de supermarkt als bij de groothandel.
Een heerlijk recept van Brabant Water.