Water mét: fris en fruitig
Brabant Water weet als geen ander hoe gevarieerd water kan zijn. Met hun waterrecepten weten ze ieder gerecht naar the next level te brengen. Deze week heeft het waterrecept de titel: Fris en Fruitig, grapefruit-bosbessenwater. Dit watertje smaakt extra goed bij een quinoaschotel met groenten.
Grapefruit-bosbessenwater
Ingedienten:
Bosbessen 12 stuks
Gele grapefruit 3 partjes
Rode grapefruit 3 partjes
Basilicum 2 takjes
Kraanwater 1 liter
Bereidingswijze:
• Was de basilicum en laat van één takje de blaadjes aan de steel zitten.
• Pluk de blaadjes van het andere takje, rol ze op en sla er voorzichtig met de achterkant
van een mes op. Prik er daarna het kaalgeplukte basilicumtakje doorheen.
• Snijd de bosbessen doormidden.
• Verwijder de schil van de grapefruits zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
• Snijd er nu de partjes grapefruit uit, van elk 3 stuks.
• Vul de karaf met alle ingrediënten.
• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.
TIP
Maak van grapefruitsap ijsklontjes die je gebruikt in plaats van gewone ijsklontjes.
Kijk voor meer heerlijke waterrecepten op www.brabantwater.nl.