Water mét: pittig rozenwater

In navolging op het hoopvolle artikel ‘Train je brein: extra vrolijk worden van water’, presenteren we je een mooi waterrecept. Want water kan verrassend pittig uit de hoek komen. Dit recept past perfect bij een oosters gerecht.

Rozepeper
limoen-rozen-peperwater

Ingrediënten
Limoen 2 partjes
Sereh 1 stengel in lengte doormidden gesneden
Limoenblaadjes 6 stuks
Rozenwater 2 eetlepels
Rode peper ¼ in lengte gesneden rode peper met zaadjes
Kraanwater 1 liter

Bereidingswijze
• Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe.
• Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de
smaakstoffen beter vrij.
• Doe hetzelfde met de rode peper, maar sla niet te hard met het mes op het vruchtvlees.
• Rol de limoenblaadjes op en tik er voorzichtig en zachtjes met de achterkant van een mes op.
• Vul de karaf verder met rozenwater, serehstengels, gekneusde limoenblaadjes en rode peper.
• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.

Tip: Maak eens ijsklontjes met rozenblaadjes. Supereenvoudig en het staat erg mooi in de karaf.

Een heerlijk recept van Brabant Water.

Gerelateerd

Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat