Coronatrends die zijn blijven hangen

Weet je nog dat we mondkapjes droegen en deurklinken ontweken? De coronatijd zal ons allemaal op onze eigen manier bijblijven. Tijdens de pandemie zijn er trends ontstaan die er vandaag de dag nog steeds zijn.

Restaurants, cafés, koffietentjes: de horeca sloot noodgedwongen haar deuren. Een van de meest opvallende trends wereldwijd, die als gevolg hiervan ontstond tijdens de lockdowns was de toenemende vraag naar comfort food (troosteten). Denk aan stoofschotels, zelfgemaakte soepen, pasta’s en hartige taarten. Comfort staat voor veilig en warm. Het eten van comfort food, was voor mensen een manier om om te gaan met spanning en onzekerheid. Bron: foodnavigator.com.

Deze ‘comfort food trend’ is blijven hangen. In een wereld vol onzekerheid (we noemen een klimaatcrisis bijvoorbeeld) blijft het eten van comfort food een manier om onszelf gerust te stellen. Vooral onder jongere generaties, die voorheen eerder naar alcohol of roken grepen om te ontspannen, is een verschuiving zichtbaar naar comfort food.

3 op de 5 consumenten wereldwijd eet minstens één keer per week gemaksvoedsel. Eén op de 5 doet dat zelfs vaker dan 1 keer per dag.

Het eten van gemaksvoedsel is niet per se een gezonde trend. Als tegenhanger ontstond er tijdens de pandemie nog een andere trend. Meer aandacht voor gezondheid en welzijn. De wellness-markt (denk aan fitness, mentale gezondheid, voeding) vaart er ‘well’ bij. Er is meer aandacht voor darmgezondheid en sprake van dalende alcoholconsumptie. Bron: msn.com.

Andere coronatrends die zijn blijven plakken

  • Thuiswerken
  • Vaker de natuur opzoeken
  • Hoesten en niezen in de elleboog

Gerelateerd

Background

Alcohol en ibuprofen

Je hebt geborreld. Je hoofdpijn herinnert je hier graag aan. Voordat je die ibuprofen erin gooit, lees even dit artikel. Wist je dat een onschuldige ibuprofen in combinatie met alcohol…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat