Het weekend in met deze alternatieven
Alcohol heeft die kick & bite die veel mensen zo waarderen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven zijn waar je ook blij van wordt. Hieronder lees je enkele (suikervrije) recepten die het prima doen als tussendoortje, borreldrankje of als aperitief bijvoorbeeld.
Water lest de dorst
Misschien een open deur, maar als je dorst hebt drink je water. En dat hoeft helemaal niet zo supersaai te zijn. Fleur de inhoud van je glas op met wat takjes munt, slierten komkommer of rood fruit bijvoorbeeld. Gezellig én dorstlessend.
Tijd voor thee
Thee is altijd een goed idee. Zelfs in de zomer, want het houdt je binnenthermostaat in balans. Maar dat is een ander verhaal. In de winter drinkt je het omdat het zo lekker warm is. En als je kiest voor een echte winterse smaak als appel-kaneel dan geniet je er extra van.
Spicy touch
If you are going to start brewing your new favorite non-alcoholic drink yourself, add a spicy touch. Ginger or a hot pepper provide that beloved kick & bite. How about this wortel-gemberfizz drankje met kurkuma?
Sweet, salty, bitter, sour
Finding the perfect alternative means pushing your (tasty) boundaries. Acids are also popular when it comes to taste perception. An acidity ensures that you do not have the idea that you are drinking a glorified lemonade. You can think of the calibrated acid ingredients such as lemon and lime, but do not rule out vinegar. We came across this recipe francescakookt.nl: Rhubarbberry. Een limonade op basis van azijn, suiker en fruit (ook wel shrub genoemd).
Proost! Op het weekend.