Groene thee
Wanneer je groene thee laat trekken in water met een te hoge temperatuur, krijgt het een bittere smaak. De manier waarop je groene thee klaarmaakt is belangrijk, zodat de kwaliteit van de thee het best tot zijn recht komt.
Bereid groene thee met water met een temperatuur van 70 – 80 graden.
Je laat het water een paar minuten afkoelen voordat je de groene thee in het water laat trekken. Een snellere methode is het mengen van 4/5 kokend water met 1/5 koud water.
Laat de groene thee 1 tot 3 minuten trekken.
Op de foto: groene thee Morning Sunrise van Teastreet. Samenstelling: sencha groene thee, aroma, korenbloem, rozenblaadjes, zonnebloembloesem.
Gerelateerd
Belvoir Ginger Spice
Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Maté ijsthee
Wat is maté? Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Ice tea – 2
De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…