Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor de lekkerste ice tea op basis van zwarte of groene thee adviseert Barbara Veldhuizen van Teastreet de cold brew methode.

Hot Brew

  • Gebruik 4 á 5 gram thee per 250 ml
    Zet de thee op de gebruikelijke wijze
  • Vul een beker of kan voor de helft met ijsklontjes
  • Schenk de warme thee uit over het ijs
  • Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor een winterse smaak specerijen of kruiden toe
  • Serveer uit of bewaar in de ijskast.

Cold Brew

  • Laat de thee 4 – 8 uur trekken in koud water
  • Verwijder de thee
  • Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor een winterse smaak specerijen of kruiden toe
  • Serveer uit of bewaar in de ijskast.

 

Lekker als ice tea

Old school earl grey – zwarte thee

Crispy morning – groene thee

Morning sunrise – groene  thee

Summer in the city – kruiden (cafeïnevrij)

Lost in paradise – rooibos (cafeïnevrij)

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Bruisend sinaasappelsap

De originele mimosa bestaat uit sinaasappelsap met champagne en wordt vaak tijdens een luxe ontbijt gedronken. Maar de alcoholvrije variant is minstens zo lekker!! Nodig: 1 sinaasappel – Sprite – mooi…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat