Niet enkel met venkel

Ingrediënten voor 1 karaf

  • ¼ venkel in ringen gesneden zonder loof
  • ½ limoen in partjes gesneden
  • 1 stengel serehin lengte doormidden gesneden
  • ¾ rode peper in lengte gesneden
  • ijsklontjes
  • 1 liter kraanwater

Bereiding

  • Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe.
  • Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de smaakstoffen beter vrij.
  • Zet de stengels in de karaf.
  • Doe dit hetzelfde met de rode peper maar sla niet te hard met het mesop het vruchtvlees.
  • Voeg ook het gekneusde rode peper partje toe.
  • Voeg de venkelringen toe.
  • Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.

Een heerlijk recept van Brabant Water.

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat