Rozepeper
Ingredienten voor 1 karaf.
- 2 partjes limoen
- 1 stengel sereh, in de lengte doormidden gesneden
- 6 limoenblaadjes
- 2 eetlepels rozenwater
- 1 liter kraanwater
- 1⁄4 in lengte gesneden rode peper met zaadjes
Bereiding:
•Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe.
•Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de smaakstoffen beter vrij.
•Doe hetzelfde met de rode peper maar sla niet te hard met het mes op het vruchtvlees.
•Rol de limoenblaadjes op en tik er voorzichtig en zachtjes met de achterkant van een mes op.
•Vul de karaf verder met rozenwater, serehstengels, gekneusde limoenblaadjes en rode peper.
• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater
Tip:
Maak eens ijsklontjes met rozenblaadjes. Supereenvoudig en het staat erg mooi in de karaf.
Een heerlijk recept van Brabant Water.
Gerelateerd
Belvoir Ginger Spice
Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Maté ijsthee
Wat is maté? Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Ice tea – 2
De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…